Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete


1071 Budapest, Damjanich u. 41-43.
(postacím: 1476 Budapest, Pf. 78.) 

Kedves leendő Filmbarátunk!

Sok szeretettel hívjuk meg az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar és az Odeon támogatásával létrejött Bárczi Filmklubba. A klub most már másfél éve működik, egyre nagyobb sikerrel és fokozódó érdeklődéssel.

A rendezvénysorozat azzal a céllal jött létre, hogy a segítő-gyógyító hivatásra készülők, és a már azt gyakorló szakemberek számára egy lehetséges új fórum nyíljon, mely amellett, hogy tartalmas kikapcsolódást biztosít, olyan filmeket mutat be, melyek szakmailag is gondolatébresztők, s a történetek segítségével saját munkájuk és segítő énjük is új szempontokat kaphasson.

A közönség főképp a Bárczis hallgatókból áll, de sok pszichológus, pedagógus és nem feltétlen segítő hivatást végző, laikus is részt vesz a beszélgetésben.

Az őszi félévben a játék-határok a témánk, amelyhez a következő témaköröket szeretnénk beemelni a filmvetítések után tartandó beszélgetésekbe: a játék szerepe a gyógypedagógiai terápiákban, a játék, ami eldurvul, játék és fantáziavilág, játékszenvedély, művészetterápia, csapatépítő játékok.

A filmklub állandó moderátora Teszler Tamás, az Odeon csapatának munkatársa. Vendégeink a témában érintett gyógypedagógusok, pszichológusok és művészetterapeuták.

Első alkalommal, azaz október 11-én, csütörtökön, 19 órától Szvatkó Anna gyógypedagógus, klinikai szakpszichológus, a Dinamikus Szenzoros Integrációs Műhely vezetője és Ódor Ágnes gyógypedagógus, mentálhigiénés szakember, a Műhely egyik tagja lesznek vendégeink. A "Rém hangosan és irtó közel" című filmet tűzzük műsorra, majd a vetítést követően meghívott vendégeinkkel fogunk beszélgetni.

Programjainkról, vendégeinkről és a filmekről többet a facebookon (Bárczi Filmklub) illetve itt olvashatnak: http://barczifilmklub.blogspot.hu/

További vetítések:

19 órától (kivétel október 25. - kezdés 20 óra)

 

- október 18. (Ben X);

- október 25. (Pina Bausch: Álomtánc);

- november 8. (Éhezők viadala);

- november 22. (Tréfa);

- december 6. (Team Building)

 

Helyszín: Örökmozgó Filmmúzeum (1074 Budapest, Erzsébet krt. 39.)

Jegyárak: 800 Ft (diák) 990 Ft (felnőtt)

Üdvözlettel a Bárczi Filmklub csapata: Udvarnoky Zsófia, Tímár Dalma, Csillag Dóra