Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete


1071 Budapest, Damjanich u. 41-43.
(postacím: 1476 Budapest, Pf. 78.)Kedves Kollégák!

Nagy boldogsággal osztjuk meg veletek a nyári kaposvári szakosztályi munka tartalmát összefoglaló absztraktkötetünk elérhetőségét: https://edit.elte.hu/xmlui/handle/10831/34822

Fontosnak gondoljuk, hogy a MAGYE-n belül zajló sokszínű szakmai munkát a GYOSZE-ban megjelenő konferencia-összefoglaló mellett, ilyen és hasonló szakosztályi dokumentumokkal tegyük tagjaink és az érdeklődők számára elérhetővé.

A Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete Felnőtt Fogyatékosságügyi Szakosztálya a 2017. évi XLV. Országos Szakmai Konferencia (2017. június 29-30.) szakosztályi napjának vezérfonalául a befogadás és önrendelkezés tematikáját választotta.

Örömmel ajánljuk minden érdeklődő figyelmébe Befogadás és önrendelkezés című absztraktkötetünket, amelyben az intézeti kultúra értelmezéseit és lebontásuk széleskörű lehetőségeit ismertető összefoglalókat olvashatnak, az önrendelkezés kérdéseitől indulva a támogatott lakhatásban rejlő lehetőségeken keresztül, a hozzáférhető információ biztosításáig.

Kiemeljük, hogy az Inklúzió a felsőoktatásban és kutatásban a “Vártam már azt a percet, hogy komolyabb dolgokban is részt vehessek.” című összefoglaló a szakosztályi munka első participatív metodikájú prezentációját jeleníti meg a kötetben, példát adva arra, hogy mind tartalmi, mind pedig formai szempontok mentén miképp valósítható meg a Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló egyezmény „Semmit rólunk nélkülünk!” alapelve.

A kötet az ELTE Digitális Intézményi Tudástárából tölthető le:
https://edit.elte.hu/xmlui/bitstream/handle/10831/34822/Befogadás_és_önrendelkezés_A.pdf?sequence=1&isAllowed=y

 

Bogdán Bianka, Cserti-Szauer Csilla, Katona Vanda, Losoncz Mária és Sándor Anikó, Felnőtt Fogyatékosságügyi Szakosztály