Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete


1071 Budapest, Damjanich u. 41-43.
(postacím: 1476 Budapest, Pf. 78.)Autizmus szakosztály oldala

 

 

A szakosztály célja, feladata

Az Autizmus Szakosztály az Autizmus Szakmai Egyesület kezdeményezésére 2001-ben jött létre, amikor a szervezet felvételét kérte a Magyar Gyógypedagógusok Egyesületébe. Ezzel lehetővé vált, hogy a MAGYE-n belül autizmus szakosztály is működhessen. A szakterület önálló megjelenítése igen időszerű, hiszen napjainkban az autizmus spektrum zavar, mint önálló fogyatékossági ág jelenik meg a nemzetközi és hazai szakmai gyakorlatban.

Az Autizmus Szakosztály célja az autizmus spektrum zavarral kapcsolatos szakmai feladatok ellátása, így többek között széles körű ismeretterjesztés, oktatás és az érintett családok segítése, illetve a szakterületen megjelenő sajátos kérdések országos szintű megvitatása és képviselete.

Az elmúlt több, mint egy évtizedben a szakosztály igen eredményesen működött. Fontos törekvésünk volt, hogy összegyűjtsük és képviseljük szakterületünk aktuális gondjait, valamint országszerte bemutassuk jó gyakorlatainkat, eredményeinket.

A szakosztály létrejöttével és működésével lehetőség nyílt az autizmussal kapcsolatos szakmai aktualitások, korszerű, tudományosan megalapozott információk még hatékonyabb, országos terjesztésére és a szakterületen működő gyógypedagógusok közösségének összefogására.

 

 

A szakosztály elnöksége

elnök - Őszi TamásnéOszine.jpg

vezető tag - Havasi ÁgnesHavasi.jpg

vezető tag - Gájerné Balázs GizellaGajerne.jpg

 

 

A szakosztály tagsága

Ezen az oldalon látható a taglista.

 

 

Hírek, programok, előadások

Országos Szakmai Konferencia előadásai: 2013.
Országos Szakmai Konferencia előadásai: 2014.
Országos Szakmai Konferencia előadásai: 2015.
Országos Szakmai Konferencia előadásai: 2016.
Országos Szakmai Konferencia előadásai: 2017.
Országos Szakmai Konferencia előadásai: 2018.

 

 

Hazai és nemzetközi dokumentumok

(amik a szakosztály tevékenységéhez kapcsolódnak...)

 

 

Kapcsolat a szakosztály vezetőjével

A "KAPCSOLAT" menüpont alatti oldalon közvetlenül lehet üzenetet küldeni a szakosztály vezetőjének (ez csak a regisztrált és a honlapon belépett felhasználóknak érhető el).