Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete


1071 Budapest, Damjanich u. 41-43.
(postacím: 1476 Budapest, Pf. 78.)Felnőtt fogyatékosságügyi szakosztály oldala

 

 

A szakosztály célja, feladata

A Felnőtt Fogyatékosságügyi Szakosztály tagjai feladatuknak tekintik, hogy szoros együttműködésben a többi szakosztályokkal, valamint a fogyatékos embereket képviselő országos érdekvédelmi szervezetekkel, elősegítsék a fogyatékos emberek teljes társadalmi befogadását az élet minden területén, ideértve az élethosszig tartó tanulás vívmányához való hozzáférés biztosítását, a komplex rehabilitációt, a foglalkoztatási kérdéseket, a közösségi alapú szolgáltatások és különféle lakhatási alternatívák megteremtésének ügyét éppúgy, mint a környezeti és információs hozzáférés megteremtéséhez való szakmai hozzájárulást.

 

 

A szakosztály elnöksége

mb. elnök - Cserti-Szauer CsillaCserti-Szauer.jpg

vezető tag - Horváth PéterHorvath.jpg

vezető tag - Katona VandaKatona.jpg

vezető tag - Sándor AnikóSandor.jpg

 

 

A szakosztály tagsága

Ezen az oldalon látható a taglista.

 

 

Hírek, programok, előadások

Országos Szakmai Konferencia előadásai: 2013.
Országos Szakmai Konferencia előadásai: 2014.
Országos Szakmai Konferencia előadásai: 2015.
Országos Szakmai Konferencia előadásai: 2016.
Országos Szakmai Konferencia előadásai: 2017.
Országos Szakmai Konferencia előadásai: 2018.

– A Szakosztály 2013. szeptembere óta vesz részt a MAGYE „Semmit rólunk, nélkülünk! Hiszem vagy tudom? Csinálom!” című projektjének megvalósításában. Az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával megvalósuló projekt célja, hogy a Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló egyezmény és az ahhoz kapcsolódó Fakultatív Jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló 2007. évi XCII. törvény 1. cikkének megfelelően aktívan segítse elő a pszicho-szociális fogyatékossággal élő emberek társadalmi inklúzióját. Bővebb információ a projektről innen tölthető le: http://www.felnottfogyatekosugy.magye-1972.hu/

BEFOGADÁS ÉS ÖNRENDELKEZÉS  Ebben az absztrakt kötetben olyan összefoglalókat olvashatnak, melyek az intézeti kultúra értelmezéseit és lebontásuk széleskörű lehetőségeit ismertetik, az önrendelkezés kérdéseitől a támogatott lakhatásban rejlő lehetőségeken keresztül. A dokumentumokban olyan ismeretek és gyakorlatok is megosztásra kerülnek, amelyek támogatják a különféle tartalmú információhoz és kommunikációhoz való egyenlő esélyű hozzáférést mindenki számára. A szakosztályi munka tartalmát összefoglaló absztraktkötet

 

 

Hazai és nemzetközi dokumentumok

2007. évi XCII. törvény a Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló egyezmény és az ahhoz kapcsolódó Fakultatív Jegyzőkönyv kihirdetéséről (dokumentum)

Könyen érthető verzió (dokumentum)

 

 

Kapcsolat a szakosztály vezetőjével

A "KAPCSOLAT" menüpont alatti oldalon közvetlenül lehet üzenetet küldeni a szakosztály vezetőjének (ez csak a regisztrált és a honlapon belépett felhasználóknak érhető el).