Autizmus

Autizmus

A szakosztály célja, feladata

Az Autizmus Szakosztály az Autizmus Szakmai Egyesület kezdeményezésére 2001-ben jött létre, amikor a szervezet felvételét kérte a Magyar Gyógypedagógusok Egyesületébe. Ezzel lehetővé vált, hogy a MAGYE-n belül autizmus szakosztály is működhessen. A szakterület önálló szakosztályként való megjelenése igen jelentős lépés volt, hiszen napjainkban az autizmus spektrum zavar, mint önálló fogyatékossági ág jelenik meg a nemzetközi és hazai szakmai gyakorlatban.

Az Autizmus Szakosztály célja az autizmus spektrum zavarral kapcsolatos szakmai feladatok ellátása, így többek között széles körű ismeretterjesztés, oktatás és az érintett családok segítése, illetve a szakterületen megjelenő sajátos kérdések országos szintű megvitatása és képviselete.

Az elmúlt években a szakosztály igen eredményesen működött. Fontos törekvésünk volt, hogy összegyűjtsük és képviseljük szakterületünk aktuális gondjait, valamint országszerte bemutassuk jó gyakorlatainkat, eredményeinket szoros együttműködésben az autizmussal élő gyermekekkel, felnőttekkel, családtagjaikkal.

A szakosztály létrejöttével és működésével lehetőség nyílt az autizmussal kapcsolatos szakmai aktualitások, korszerű, tudományosan megalapozott információk még hatékonyabb, országos terjesztésére és a szakterületen működő gyógypedagógusok közösségének összefogására.

A szakosztály elnöksége

Elnök – Őszi Tamásné

Vezetőségi tag – Havasi Ágnes

Vezetőségi tag – Vígh Katalin

Kapcsolat

1071 Budapest, Damjanich u. 41-43.
(postacím: 1476 Budapest, Pf. 78.)

ADÓSZÁM: 19024251-1-42

web

wdtp