A súlyosan – halmozottan fogyatékos gyermekkel, fiatalokkal foglalkozó köznevelési, valamint a szociális ágazatban dolgozó szakemberek és súlyosan – halmozottan fogyatékos emberekkel élő szülők számára!

A Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete ajánlja a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete által fenntartott Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ módszertani kiadványát azoknak a fejlesztő nevelés-oktatásban dolgozó szakembereknek, akik elhivatottsággal, szakmai koncepcióval fordulnak a súlyosan-halmozottan fogyatékos gyermekeke és fiatalok felé, valamint szakemberként a fejlesztő nevelésben-oktatásban, vagy szociális ágazatban végzik fejlesztő tevékenységüket valamint szülőként támogatják gyermeküket.

A kiadvány I.-IV. kötetét a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete által fenntartott Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ szakemberei készítették. és Dr. Márkus Eszter az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar egyetemi docense lektorálta. A módszertani anyag egész tanévre nyújt támogatást a szakembereknek a tervező munkájukhoz. A dokumentumok egy-egy része önállóan is használható, de a 4 kötet egymást kiegészítve, komplex módon könnyíti meg a gyógypedagógusok, fejlesztő szakemberek felkészülését, hasznos tanácsokat nyújt szülők számára.

A dokumentumok EFOP-3.1.6-16-2017-00014 pályázat keretében készültek és ISBN számmal van ellátva.

  • I. kötet

Komplex gyógypedagógiai fejlesztés foglalkozásainak munkaterve és módszertana

Értelmi területek fejlesztését felölelő foglalkozások munkaterve és módszertana

Reggeli köszöntő, Önkiszolgálás, Szűkebb- tágabb környezet, Munka- szabadidő, Ének-zene foglalkozásainak tervezéséhez nyújt segítséget.

  • II. kötet

Mozgásnevelés, mozgásfejlesztés, önkiszolgálási képesség fejlesztés, Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika munkaterve és módszertana

  • III. kötet

A pozícionálás eszközei és azok használatára vonatkozó útmutató III. kötet

A pozícionáló tábla és annak használatára vonatkozó útmutató elkészítése, a személyre szabott mozgásnevelés, mozgásfejlesztés, az önálló életvitel kialakítását segítő fejlesztő tevékenység végzésének megkönnyítése, egységessé tétele érdekében készült.

  • IV. kötet

Mondóka-, vers-, ének- és játék gyűjtemény összeállításában értékes irodalmi alkotásokat válogattunk, valamint adaptált játékokat írtunk le, amelyeket a súlyosan-halmozottan fogyatékos gyermekek és fiatalok szívesen hallgatják, játszák.

A dokumentum I. – IV. kötete ingyenesen elérhető könyv és CD formátumban:

Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete
7400 Kaposvár, Iszák utca 42
Telefon:06-20-439-9455
e-mail: fenntarto@napgyogy.t-online.hu
Elektronikus formában, az alábbi linken: https://msme.hu/m%c3%b3dszertani-k%c3%b6tet/