Gyógypedagógiai szemle

Gyógypedagógiai szemle

Történetünk

Az első szám 1973-ban készült el. Szerkesztője Göllesz Viktor, főszerkesztője Gordosné Szabó Anna volt. A szerkesztőség ebben az időben a Bethlen Gábor téren volt található. A folyóirat már a kezdetektől negyedévente jelent meg. 2000-től a lap szerkesztősége átköltözött az Ecseri útra, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karának épületébe. A Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete 1997-ben tartotta XXV. jubileumi országos szakmai konferenciáját. A konferencián elhangzott előadások tartalmából készült a folyóirat 1997. évi különszáma. A jubileumi plenáris ülésen a főszerkesztő “Szakmai társulások a magyar gyógypedagógia történetében – a MAGYE öröksége” címen tartott előadást.

2008 óta a lap online is elérhető az érdeklődők számára a világhálón. A Szemle digitális változata tartalmában és formájában is követi a nyomtatott változatot. 2001. januárjától a Gyógypedagógiai Szemlében megjelent írások bibliográfiája is évről évre helyet kapott az Egyesület régi honlapján. 

A szakfolyóirat életében új mérföldkövet jelentett, hogy 2021 óta az ELTE folyóiratmenedzsment-rendszerében (Open Journal System) jelenik meg, így a közölt cikkek könnyebben megtalálhatóvá válnak.

Kapcsolat

1071 Budapest, Damjanich u. 41-43.
(postacím: 1476 Budapest, Pf. 78.)

ADÓSZÁM: 19024251-1-42

web

wdtp