Állásfoglalás

Állásfoglalás

Szakmai tevékenységünk során többször vált szükségessé, hogy egyes kérdésekben állást foglaljunk, amely a célcsoportunk védelmét szolgálta, vagy a számukra biztosított szolgáltatás minőségének megtartását, fejlesztését. A következőkben a különböző szakmai témákban megfogalmazott állásfoglalásunkat olvashatja.

Iskolaérettség kérdése – 2019

A MAGYE képviseletében Gereben Ferencné dr., Kajáry Ildikó és Metzger Balázs 2019. november 26-án kedden konstruktív légkörű megbeszélésen vett részt az EMMI-ben az „iskolába lépés” ügyében. A dr. Maruzsa Zoltán államtitkár úrnak írt levelünk kapcsán kaptunk meghívást, hozzá írt levelünkben a rendelet bevezetésének halasztására tettünk javaslatot.

olvassa tovább

Levél az iskolaérettség kérdésében a MAGYE elnökétől Dr. habil Maruzsa Zoltán államtitkár részére

A Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete az elmúlt években korrekt tárgyalópartnere volt az Emberi Erőforrások Minisztériumának a köznevelési rendszert érintő különböző kérdésekben. Az elmúlt időszakban folyamatosan kényszerülünk szembesülni az iskolaérettség körül kialakult, szakemberek és szülők számára egyre kezelhetetlenebb helyzettel.

olvassa tovább

A Magyar Gyógypedagógusok Egyesületének tájékoztatása a 2017. évi, köznevelést érintő törvénymódosítás kapcsán arról, hogy a Taigetoszt a törvényre hivatkozva emlegetni „ütős”, de szakmaiatlan és ízléstelen

Köztudott, hogy a Taigetosz Spárta közelében álló hegy, ahová a városlakók az életképtelennek ítélt újszülöttet kitették. A bizonyára kevéssé ismert, hogy a „kitétel” azt jelentette, „adtak neki egy esélyt”  – így akinek nem volt gyermeke, elvihette a kitett újszülöttet és felnevelhette. Az dokumentumok szerint csekély számú újszülöttet ért utol így a halál. Mert mindig voltak, […]olvassa tovább

Kapcsolat

1071 Budapest, Damjanich u. 41-43.
(postacím: 1476 Budapest, Pf. 78.)

ADÓSZÁM: 19024251-1-42

web

wdtp