Beszéljünk a gyógypedagógiáról! című IGhB program

2021. november 17-én, 18:45 – 20:15

A Nemzetközi Gyógypedagógiai Társaság (IGhB) programajánlata : „Beszéljünk a gyógypedagógiáról!”

Az IGhB a „Beszéljünk a gyógypedagógiáról!” című szakmai délután programjával vesz részt a Német Gyógypedagógusok Egyesületének (BHP) őszi szakmai előadássorozatában.

Egy rövid közös köszöntő után a következő szakmai beszélgetésekhez van mód kapcsolódni:

  1. Gyógypedagógia időskorban:  

Legjobb gyakorlati példák, amelyeket németországi és szlovákiai gyógypedagógusok mutatnak be, munkaterületükről és az idősek segítésében szerzett tapasztalataikról számolnak be és beszélgetnek a résztvevőkkel.

  • Viselkedészavarok: Gyermekekkel és serdülőkkel dolgozó gyógypedagógusok, ausztriai és magyar szakemberek mutatják be szakmai, gyakorlati meglátásaikat és a részvevők tapasztalaikkal együtt beszélnek a terület kihívásairól.
  • Digitalizáció az oktatásban: A digitalizáció kihívásai és megoldási megközelítésai a gyógypedagógiai megsegítésben.

A svájci kollégák példákat mutatnak be az alternatív és augmentatív kommunikáció (AAK) területéről olyan témákban, mint az asszertivitás elősegítése, az érzelmek kifejezése és kezelése vagy a rövid szövegek egyszerűsítése (pl. heti naptár).

További információk:

Munkanyelv: alapvetően angol, a résztvevők egyöntetű kérése alapján módosulhat németre

Az eseményre mutató linket a szakmai szövetségtől e-mailben kapja meg. Kérjük részvételi szándékát és a választott témát, amely beszélgetéshez szeretne kapcsolódni, jelezze 2021. november 16-ig a magye.ighb@gmail.com emailcímen.