Beszéljünk a gyógypedagógiáról! – IGhB szakmai beszélgetés

A Nemzetközi Gyógypedagógusok Egyesülete (IGhB) szakmai beszélgetésre hívja Önt! „Beszélgessünk a gyógypedagógiáról!” címmel szeretnénk rendszeresen beszélgetni az érdeklődő kollégákkal az IGhB tagországaiból különböző témákról, kérdésekről, módszerekről.

Következő eseményünkön Annette van der Put, Hollandiából és Reményi Tamás Magyarországról mutatják be gyakorlati tevékenységük egy szeletét. Két esettanulmányt fognak bemutatni, majd megvitatják egymással és Önökkel a megsegítés lehetőségeit.

Időpont: 2021. december 02., csütörtök 18:00

Előadóink:

Annette van der Put

Annette van der Put tanár és gyógypedagógus. Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik az oktatásban és a gyógypedagógiai megsegítésben részt vevő gyermekekkel való foglalkozás terén. Annette Képviseli az NVO-t (holland tagszervezet) az IGhB-ben. Annette a perinatális agysérülés (NAH) diagnózisáról és az iskolában való megsegítés módjairól a ” Beszélgessünk a gyógypedagógiáról!” című eseményen.  Annette mesél a gyakorlati tapasztalatairól és arról, hogy miként zajlott a 13 éves Xavival és szüleivel a közös munka.

Reményi Tamás

Eötvös Loránd Tudományegyetem, Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Atipikus Viselkedés és Kogníció Gyógypedagógiai Intézetének oktatója a Laborc Általános Iskola tanára és terapeutája, a MAGYE képviselője a nemzetközi szervezetben. Tamás egy esettanulmányt mutat be az ADHD és a szenzoros integrációs zavarok témaköréből

Jelentkezés: 2021. december 01-ig a következő címen: magye.ighb@gmail.com

Időtartam:

  • Annette van der Put esetismertetése, kb. 30 perc és reakciók, vélemények
  • Reményi Tamás esetismertetése, kb. 30 perc és reakciók, vélemények

A rendezvény zárása: kb. 19:30.

Munkanyelv: Angol

helyszín: Online, MS Teams

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!