Búcsú Vígh Katalintól

Az Autizmus Szakosztály tagsága mély megrendüléssel értesült Vígh Katalin gyógypedagógus haláláról. Kata a Szakosztály 2001-es megalakulása óta aktív részese volt az itt folyó munkának. Tudása, egyénisége pótolhatatlan számunkra. Szakmai közösségei, barátai, tanítványai számos fórumon búcsúznak tőle, így az Autizmus Spektrum Pedagógiája Szakirány Oktatói és az MTA-ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoport tagjai, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium és az Autizmus Alapítvány.

Vígh Katalin portré

Ehhez csatlakozunk most fájó szívvel az Autizmus Szakosztály nevében is. Búcsúztatásáról munkahelye, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium a későbbiekben intézkedik.

Az Autizmus Spektrum Pedagógiája Szakirány Oktatói és az MTA-ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoport tagjai így emlékeznek:

Elmondhatatlan szomorúsággal írjuk le: Vígh Katalin elhunyt. Kata nem csak kollégánk, kutatótársunk és csodálatos autizmus szakember volt, hanem a barátunk. Sok tervünk volt még együtt, elképzelni sem tudjuk, hogyan folytatjuk nélküle. Oktatói munkája az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Autizmus Spektrum Pedagógiája Szakirányán, kutatói-fejlesztői tevékenysége, amit az MTA-ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoportban végzett pótolhatatlan. Ennél is nagyobb hiányt hagy azonban maga után azoknál az autizmussal élő gyerekeknél és fiataloknál, akikkel és akikért minden nap dolgozott. Nekünk legjobban nem a munkája fog hiányozni, hiszen örültünk volna, ha kicsit többet pihen, hanem Kata emberi jelenléte. Hálásak vagyunk azért, hogy ismerhettük, tisztelhettük, szerethettük őt. És ez nem változik.