Gereben Ferencné, a Magyar Gyógypedagógusok Egyesületének Tiszteletbeli Elnöke 80 éves

Budapest, 2024. március 19. – A Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete örömmel jelenti be, hogy tiszteletbeli elnöke, Gereben Ferencné, betöltötte 80. életévét. E jeles alkalomból Reményi Tamás, az egyesület jelenlegi elnöke különleges beszélgetést folytatott az ünnepelttel, melynek során Gereben Ferencné életútjáról, a gyógypedagógiáról, kihívásokról, pályatársakról, nagy elődökről és a jövőről esett szó.

Az ünnepelt megosztotta gondolatait a szakma jelenlegi helyzetéről és a jövőbeli kihívásokról is. Kiemelte, hogy a gyógypedagógia területén folyamatosan alkalmazkodni kell az új kutatási eredményekhez és technológiákhoz, hogy a lehető legjobb támogatást nyújthassuk a speciális szükségletű személyeknek. 

A beszélgetés során szó esett arról is, hogy milyen fontos a szakmai közösség támogatása, a közéleti tevékenység és az új generációk gyógypedagógusainak képzése. Gereben Ferencné hangsúlyozta, hogy a tudás átadása és a tapasztalatok megosztása kulcsfontosságú a szakma fejlődése és a jövő gyógypedagógusainak sikeressége szempontjából.

Az esemény kapcsán az egyesület köszönetet mond minden tagjának és támogatójának, akik hozzájárultak és továbbra is hozzájárulnak a gyógypedagógia fejlődéséhez Magyarországon. Gereben Ferencné üzenete a fiatalabb generációknak: „Gyógypedagógia mindhalálig!”

Az ünnepi beszélgetés teljes terjedelmében megtekinthető a Magyar Gyógypedagógusok Egyesületének hivatalos weboldalán.

MAGYE Beszélgetés Gereben Tanárnővel 80. születésnapja alkalmából – YouTube