Gordosné dr. Szabó Anna Tisztelői Kör

Gordosné dr. Szabó Anna a Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete és a Gyógypedagógiai Szemle meghatározó alakja volt évtizedekig. Egyesületünk elkötelezett a Gordosné dr. Szabó Anna Tisztelői Kör kezdeményezése iránt.

A képen Gordosné dr. Szabó Anna látható.

Tisztelt Gyógypedagógus Kollégák!

„Egy ember addig él, amíg emlékeznek rá.” (Fekete István)
Fontos, hogy életben tartsuk azt, akit szeretünk és tisztelünk.
Gordosné dr. Szabó Anna Tisztelői Kör nevében fordulunk Önökhöz!

Több éve tervezgetjük, hogy összegyűjtjük azokat az emlékeket, amelyek a 10 éve elhunyt Gordosné dr. Szabó Anna emlékével kapcsolatban közzé tehető. Most itt a lehetőség ezen emlékek megírására, mert dr. Salné Lengyel Mara felajánlotta, hogy a Fejlesztő Pedagógia című folyóirat helyet biztosít Anikóval kapcsolatos személyes vagy szakmai visszaemlékezéseknek.

Arra kérünk mindenkit, aki ismerte és szerette Anikót, hogy írásban ossza meg emlékét, hogy egy csokorba szerkesztve, azt közzé tehessük.

Amennyiben vállalkozik a Gordosné dr. Szabó Annával szóló emlékeinek megírására, akkor kérem jelentkezzen be a gsza.tiszteloikor@gmail.com  címen azért, hogy tervezni és számítani tudjunk Önre, hogy el tudjuk küldeni a részletes felkérő levelet és a szerzői tudnivalókat, hogy a kéziratot 2023. június 15-ig a fenti címen várhassuk.

Amennyiben szeretne a bíróságon nem jegyzet, és így egy nem hivatalos csoport tagja lenni, amely kizárólag Gordosné dr. Szabó Anna emlékét kívánja fenntartani, akkor csak a nevét és az e-címét adja meg a gsza.tiszteloikor@gmail.com  címen. Tisztelői Kör jelenleg 63 tagot számlál, és az új belépőktől ennél több információt nem kérünk.

Tisztelői Kör nevében
Csocsán Emmy, Rosta Kati és Nádas Pál
Budapest, 2023. február 15.