MAGYE Logopédiai Szakosztály szakmai délutánja (2023.03.06.)

A Logopédia Európai Napja alkalmából a MAGYE Logopédiai Szakosztálya a Palotás Gábor Általános Iskola együttműködésével on-line szakmai délutánt szervezett. A rendezvényre közel 200-an regisztráltak az ország minden szegletéből és határon túlról is. Örömmel tapasztaltuk, hogy a rendezvény résztvevői a logopédiai ellátás minden területéről érkeztek: magánpraxisból, szakszolgálatokból, felsőfokú képzési intézményekből, óvodákból, integrált és gyógypedagógiai intézményekből egyaránt. A program összeállításakor elsődleges szempont volt, hogy a szakma területén dolgozók inspirációt, friss szakmai információkat kaphassanak és a jelenleg leginkább jelentkező problémakörökről essen szó.

Metzger-Madarász Natália a beszédfogyatékos gyermekek integrált óvodai neveléséről, fejlesztéséről; Kovácsné Tóth Krisztina a nyelvfejlődési zavar és/vagy autizmus spektrum zavar korai diagnosztikus eszközeiről beszélt a résztvevőknek. Palotainé Szilvia a logopédia és mozgásterápiák kapcsolatát mutatta be sok gyakorlati elemmel, majd Stréhliné Peternák Magdolna előadásában a megváltozott kisgyermek- és óvodáskori logopédia problémák és a túlzott képernyőhasználat következményeiről és szakszolgálati tapasztalatairól beszélt előadásában.

Szakosztályunk – a tagság igényeihez igazodva – a jövőben is tervezi hasonló, gyakorlatorientált rendezvények megszervezését!

Gáti-Bőti Mariann
szakosztályvezető
MAGyE Logopédia Szakosztály