Online is együtt vagyunk

Egyesületünk, ahogy nevében pontosan megfogalmazza- Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete – egy szakmai közösség. Ennek mentén a pandémia miatt elmaradt Országos Szakmai Konferencia idején online tartalmakkal szeretnénk a közösségünket továbbra is szolgálni.

A tervezett konferencia idején, 2020. június 25- 26. között, megosztottuk a Facebook oldalunkon több szakmai tartalmunkat, mint például a 2018. évi és 2019. évi Országos Szakmai Konferenciák tanulmánykötetét, amelyben az elhangzott előadások tartalmai olvashatók, továbbá régebbi szakmai konferenciák rövid tájékoztatóit jelentettük meg. A tanulmánykötetek a kiadványok menüpont alatt elérhetők.

A konferenciáinkhoz híven szabadidős programként online játékra hívtuk a résztvevőket, ahol a mentimeter.com szolgáltatással közös szófelhőt készítettünk az érdeklődőkkel arról, hogy kinek mit jelent a MAGYE Országos Szakmai Konferenciája. A szófelhő alapján a közösség legfontosabb megélése a szakmaiság. Emellett megjelenik a szekció, a szakmai fejlődés, a tapasztalatcsere, a szakmai hovatartozásunk, az összetartozunk kifejezések, amelyek arra utalnak, hogy Egyesületünknek fontos szerepe van a gyógypedagógus társadalom összetartásának erősítésében. Köszönjük a résztvevőknek a közös játékot, amely valójában egy komoly szakmai tükör Egyesületünk számára, hogy lássuk, mit jelent a munkánk a közösség számára.

Ez a bejegyzés annak a bizonyossága, hogy az elkészült új honlapunk a közösségünk számára megnyílt, hisz ebben az időszakban, amikor a nagyobb létszámú összejövetelek még nem engedélyezettek, kiemelt szerep jut a közösségek online aktivitásának.
A 2019 november 19-én létrehozott https://www.facebook.com/Magye1972/ Facebook oldalunk volt az első eleme a hosszabb ideig tartó online fejlesztésünknek. A régi, biztonsággal működő és informátív honlapunk arculati megújítása sok háttérmunkával járt, mely időszak alatt a Facebook oldalunkon szolgáltattunk híreket.
A komplex fejlesztésnek köszönhetően a MAGYE 2020-tól online rendszerben jelenik meg, a honlap híreit a Facebook oldalon is közölve. A webfejlesztés részeként, az arculat mellett a honlap struktúrája is változott élesen külön választva a szervezet felépítésével és szakmai munkájával kapcsolatos információkat. Továbbá a Gyógypedagógiai Szemle szakmai folyóratunk új számai a megjelenéstől számított fél éves késleltetéssel mindenki számára elérhetők a Gyógypedagógiai Szemle menüpont alatt. Más online felületeken további fél éves késleltetéssel engedélyezzük a lapszámok megjelenését.

Idén online találkoztunk a jól megszokott június végi napokon, ahol együtt élhettük át a szakmai visszatekintést és előrelépést.
Köszönjük közösségünknek a sok évtizedes együttműködést!