Válaszkész táplálás – továbbképző tanfolyam MAGYE együttműködéssel

„Válaszkész táplálás Akadémia” címmel egynapos továbbképző tanfolyamot tartunk, ahol a kisgyermek és a szülő kölcsönösségén alapuló táplálás gyakorlatának legfontosabb szempontjait mutatjuk be.
Képzésünk időpontja: 2023. február 24.
A tanfolyamot a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet (HOGYI), a Magyar Védőnők Egyesülete (MAVE), a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ), a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) és a Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete (MAGYE) közös összefogással szervezi.
Csecsemő és kisgyermekkori sajátosság, hogy a gyermek a szülővel való interakciók során táplálkozik, melynek minősége alapvetően meghatározza az evés folyamatát. Az evés központi jelentőségű kérdés a kora gyermekkori testi-lelki egészség és fejlődés szempontjából. Ugyanakkor szoros kapcsolatban van a családok működésével, valamint további tényezők együtthatásával is összefüggésbe hozható adott esetben. A téma több szakma összefogásával, multidiszciplináris megközelítésben kerül bemutatásra.
A képzésre várjuk a gyermekgyógyászat, gyermekgyógyászati szubspecialitások, klinikai pszichológusok, védőnők, dietetikusok, gyógytornászok, szakdolgozók, gyógypedagógusok és határterületek képviselőinek jelentkezését.
A tanfolyam hibrid formában kerül megrendezésre a Belügyminisztérium Márvány Aulában (1051 Budapest, József Attila u. 2-4.), illetve online.
A tanfolyam térítésmentes.
Tervezett létszám: 1000 fő
A regisztrációhoz szükséges űrlap az alábbi linkre kattintva érhető el: https://docs.google.com/forms/d/19eezOjV9qHEL_M8nBsZuw0fg7muMnaUmhTu4tXM91eo/edit
Utólagos akkreditáció folyamatban.
A képzés programja a jelentkezők számára elérhető 2023. január 15 után.
További jelentkezéssel kapcsolatos kérdések esetén felvilágosítás az eva.rab@heimpalkorhaz.hu címen.
A szervezők nevében:
dr. med. habil. Mészner Zsófia PhD igazgató – HOGYI Módszertani igazgatóság
Tománé Mészáros Andrea védőnő – koordinátor
Dr. Scheuring Noémi PhD – szakmai koordinátor, szervező